Ondanks dat de puzzel al ruim 250 jaar bestaat, is de puzzel nog steeds populair. In de basis is het idee van de puzzel niet veranderd. Wel is er met de komst van nieuwe produktietechnieken een nieuwe variatie van de puzzel bijgekomen: de 3D puzzel. De 3D puzzel, oftewel de driedimensionale puzzel, voegt letterlijk een dimensie toe aan de traditionele platte legpuzzel. De 3D puzzel wordt in de lengte, de breedte en de hoogte gebouwd en is vaak een miniatuur van een voorwerp uit de echte wereld. Zoals zijn er bijvoorbeeld puzzels van bekende gebouwen of voertuigen.

Behalve dat je weet waar een puzzelstukje moet komen vereist het vaak ook nog wat handigheid om het stukje op zijn plaats te krijgen. Dit is goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek. Uiteindelijk kunnen de 3D puzzels blijven staan en zijn vaak mooi om te zien.

De laatste trend op puzzel gebied is de augmented reality. Daarmee kun je bijvoorbeeld met je smartphone een “laagje” over de puzzel leggen die je net gemaakt hebt. Daarmee kun je de puzzel tot leven brengen en een kijkje nemen in de puzzel en de puzzel tot leven brengen. Op die manier wordt er ook een dimensie aan een platte puzzel toegevoegd.

Nieuwe producten

Laatste update: 24 augustus 2020