De meeste kinderen hebben een knuffel, slapen ermee en spelen ermee. De knuffels spelen vaak een belangrijke rol en geven vriendschap en geborgenheid. Bovendien zijn knuffels lekker zacht wat een fijn gevoel geeft. Knuffels zijn er in alle vormen en maten. Het bekendst is wel de knuffelbeer of de teddybeer, maar er zijn knuffels van heel veel soorten dieren. Wil je toch liever een stoere tijger of liever een zachte koala? Ze zijn er allemaal! Tegenwoordig zijn er ook allerlei knuffels van stripfiguren uit tekenfilms.

Knuffels reizen vaak ook overal mee naartoe en zien soms ook heel veel van de wereld, want je knuffel gaat overal mee naartoe en oh wee als hij kwijt is! Behalve kinderen zijn er ook volwassenen die nog een knuffel hebben, of hun knuffel bewaard hebben.

Knuffels zijn gemaakt van pluche. Pluche is een soort fluweel maar dan met veel langere haren. Vroeger werd pluche gemaakt van mohair (wol van de angorageit), maar tegenwoordig wordt pluche meestal gemaakt van kunststof polyester

Sommige kinderen willen juist een hele grote knuffel, anderen juist een kleine. Gelukkig valt er tegenwoordig veel te kiezen. Zoek hier de allermooiste knuffel uit!

Nieuwe producten

Laatste update: 24 augustus 2020