Lego is het bekende speelgoed met bouwstenen. Het speelgoed bestaat al sinds de begin jaren 50 en vele generaties zijn er groot mee geworden. Het concept is simpel: de steentjes hebben aan de bovenkant nopjes en zijn hol aan de onderkant. Als je ze op elkaar zet, knellen ze vast en kun je er van alles mee bouwen. De steentjes zitten echter weer niet zo vast dat je ze niet meer los kan maken. Hierdoor kun je steeds opnieuw met dezelfde stenen andere bouwwerken bouwen.

De Lego blokjes werden eerst gemaakt van plastic (celluloseacetaat), dit is goedkoop, veroorzaakt geen allergie, is goed te kleuren, en het laadt geen statische elektriciteit op. Later in de jaren 60 evolueerde het Lego verder . Er werd een nieuw soort plastic (Acrylonitril butadieen styreen afgekort ook wel ABS) gebruikt waardoor de blokjes sterker werden en minder snel verkleuren. Sindsdien is het concept en de vorm niet meer gewijzigd. Dus de stenen van toen kun je perfect combineren met nieuwe stenen die nu in de winkel worden verkocht.

Lego komt uit Denemarken en staat voor een hoge kwaliteit en generaties speelplezier. Het woord Lego betekent in het Deens "Speel Goed". Maar later bleek dat de Latijnse betekenis ook heel passend is, "ik steek in elkaar".

Er zijn zeer veel Lego series, enkele bekende zijn:

  • Lego City
  • Lego Ninjago
  • Lego Star Wars
  • Lego Kingdom
  • Lego Friends

In de loop der jaren zijn er bijna 5.000 verschillende dozen uitgebracht. De Lego fabriek bewaart zelf een versie van al die uitgebrachte dozen. In totaal zijn er al bijna 500 miljard steentjes op de wereld, daarmee zou je grofweg 15 torens naar de maan kunnen bouwen. Het speelgoed is zo populair dat er tegenwoordig 20 miljard steentjes per jaar bijkomen.

Lego is er voor verschillende leeftijdsgroepen:

  • Lego PRIMO - speelgoed voor de allerkleinsten van 0 tot 24 maanden
  • Lego DUPLO - speelgoed voor peuters en kleuters van 1,5 tot 5 jaar
  • Lego SYSTEM - thematisch speelgoed voor kinderen van 4 tot 12 jaar
  • Lego TECHNIC - technisch speelgoed voor kinderen van 7 tot 16 jaar

Hoewel Lego bedoeld is voor kinderen zijn er genoeg mensen die levenslang verslaafd zijn aan dit unieke speelconcept waarmee je eindeloos kunt variëren en bouwen. Wordt jij ook een AFOL? (AFOL is de afkorting van "a fan of Lego").

Nieuwe producten

Laatste update: 24 augustus 2020
Jungle ATV
Jungle ATV
Koop bij bol.com voor € 11,99