PlayMobil is een bekend speelgoedmerk bekend van het PlayMobil poppetje. Het plastic poppetje is ongeveer 7,5 cm groot en past mooi in een kinderhand. In bijna ieder huishouden met kinderen zwerven er hier of daar wel een paar speelfiguurtjes rond. Het poppetje heeft beperkte flexibiliteit, je kunt zijn armen en benen bewegen en zijn hoofd draaien. Het idee van de uitvinder van PlayMobil, Hans Beck, was dat hierdoor de fantasie meer geprikkeld wordt. Wat verder opvalt aan de poppetjes is dat ze een vrolijk en simpel getekend gezicht hebben zonder neus. De poppetjes en bijbehorende accessoires worden geproduceerd door de Duitse maatschappij Brandstätter. De poppetjes worden gemaakt van het plastic acrylonitril butadieen styreen afgekort ook wel ABS.

In het begin werden er alleen poppetjes gemaakt, in de loop der tijd zijn er ook meer accessoires omheen gekomen, zoals gebouwen, voertuigen en dieren. Voor de gebouwen eromheen moeten onderdelen wel zelf in elkaar worden gezet. De onderdelen die aan elkaar moeten worden gezet gaan tegenwoordig met systeem-X, met kleine verbindingsonderdelen (vroeger ging dit via het Steck-systeem). De verschillende dozen van PlayMobil worden uitgegeven per thema.

Bekende PlayMobil thema's zijn:

  • Wilde Westen
  • Ridders
  • Dierentuin
  • Trein

Het speelgoed is van goede kwaliteit en er kan generaties mee gespeeld worden. De doelgroep voor het speelgoed van PlayMobil zijn kinderen van 4 tot 12 jaar. Maar er is ook een redelijke gemeenschap van verzamelaars die probeert om unieke dozen in beperkte oplage te bemachtigen. 

PlayMobil wordt wereldwijd verkocht, wordt jij ook een PlayMobil fan?

Nieuwe producten

Laatste update: 24 augustus 2020